Навлизаме в нов етап на войната. Това обяви главнокомандващият украинските сили

...
Навлизаме в нов етап на войната. Това обяви главнокомандващият украинските сили
Коментари Харесай

Залужни: Навлизаме в нов етап на войната. Това ще бъде от полза за Русия

Навлизаме в нов стадий на войната. 

Това разгласи главнокомандващият украинските сили военачалник Валерий Залужний в изявление за английското списание " Икономист ".

" Войната в този момент минава към нов стадий: това, което ние военните назоваваме " позиционна "  война на статични и изтощителни борби, както през Първата международна война, за разлика от " маневрената "  война на придвижване и скорост. Това ще бъде от изгода за Русия, позволявайки й да възвърне военната си мощност, като в последна сметка ще заплаши въоръжените сили на Украйна и самата страна ", предизвести генералът.

Защитниците се нуждаят да развият военните си качества и технологии, с цел да излязат спечелили при сходна война. Най-значима е въздушната мощност.

" Контролът над небето е от значително значение за широкомащабни наземни интервенции ", акцентира Залужни.

На второ място генералът акцентира успеваемостта на дроновете. Чрез тях Украйна може да порази съветските системи за противовъздушна защита, с цел да поддържа настъпателните си дейности. Залужни обръща внимание и на нуждата Украйна да усъвършенства качествата си да заглушава комуникационните и навигационните сигнали на руснаците.

" Радиоелектронната борба (РЕБ) е ключът към успеха във войната с дроновете. През последното десетилетие Русия модернизира силите си за РЕБ, като сътвори нов клон на своята войска и построи 60 нови типа съоръжение. Тя ни превъзхожда в тази област: 65% от нашите платформи за заглушаване при започване на войната са създадени в съветско време. Вече сме построили доста от нашите лични системи за електронна отбрана... Трябва да станем по-добри във воденето на електронна война с нашите дронове, в по-широк диапазон на радиочестотния набор, като в същото време заобикаляме инцидентното угнетяване на нашите лични дронове ", сподели той.

Като трети ангажимент Залужни подчертава необходимостта да се извади от строя съветската артилерия.

" В тази война, както и в множеството минали войни, артилерийският и ракетният огън съставляват 60-80% от всички военни задания. Когато за първи път получихме западни оръдия предходната година (HIMARS - бел. ред.), успяхме много сполучливо да локализираме и поразим съветската артилерия ", акцентира той.

Четвъртият приоритет е технологията за разтрошаване на мини.

" Когато пробием минни полета, Русия бързо ги попълня, като изстрелва нови мини от разстояние. Имаме потребност от радарни датчици, които употребяват невидими светлинни импулси за разкриване на мини в земята и системи за прожектиране на пушек, с цел да скрием дейностите на нашите елементи за разминиране ", изясни главнокомандващият.

Петият и финален приоритет на Залужни е построяването на запаси.

" Капацитетът ни да образоваме запаси на лична територия също е стеснен. Не можем елементарно да пощадим бойците, които са изпратени на фронта. Освен това Русия може да нанесе удари по образователни центрове. Също така в нашето законодателство има пропуски, които разрешават на жителите да се измъкват от своите отговорности ", съобщи той.

По думите му военното командване се пробва да реши тези проблеми посредством въвеждането на обединен указател на наборниците.

" Ние също по този начин вкарваме " военен стаж ", който включва настаняване на новомобилизирани и подготвени чиновници в опитни елементи на фронтовата линия, с цел да ги подготвим ", сподели Залужни.

Той също по този начин прикани да не се подценява Русия, която ще разполага с предимство в оръжията, оборудването, ракетите и боеприпасите в дълготраен проект, макар тежките загуби.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР